Viscola Grup Constructor crea la nova Unitat Geriàtrica d’Aguts de l’Hospital Dos de Maig

L’Hospital Dos de Maig s’ubica a Barcelona. Es tracta d’una instal·lació que destaca per la seva excel·lència en la prestació de serveis sanitaris i per la seva capacitat d’adaptar-se constantment a les necessitats dels pacients. Aquest Hospital, inaugurat el 1923, està millorant i renovant les seves unitats constantment. Un exemple d’això va ser la creació de la seva nova Unitat Geriàtrica d’Aguts, un projecte realitzat per Viscola Grup Constructor després de ser escollit en licitació pública.

El Consorci Sanitari Integral (CSI), entitat que gestiona diferents centres sanitaris, socials i sociosanitaris, va ser el promotor d’aquesta iniciativa. El seu objectiu, crear una nova planta sanitària destinada a l’atenció de la gent gran amb nous i avançats serveis.  La tercera planta de l’edifici va ser enderrocada per a fer-ne possible la construcció i desenvolupament del present projecte.

La Nova Unitat Geriàtrica d’Aguts

La planta té una superfície aproximada de 700 m2 i disposa de 29 llits amb les corresponents instal·lacions sanitàries per poder atendre als pacients amb la millor qualitat possible.

La unitat està equipada amb tecnologia i electrònica d’última generació. Això inclou tauletes i dispositius per al seguiment i avisos dels pacients. Aquest sistema suposa una millora en quant a l’experiència del pacient, oferint un accés més fàcil a la informació del procés de la seva malaltia. Alhora, facilita la comunicació amb els professionals assistencials millorant la qualitat de les cures.

Les habitacions són espaioses i totalment adaptades a les persones d’edat avançada. Inclouen tot l’equipament per desenvolupar les tasques quotidianes amb la major facilitat ja sigui de manera autònoma o per a quan és necessària l’ajuda dels professionals sanitaris.

Va ser un projecte exigent en molts aspectes, sobretot pel fet d’haver de treballar en un hospital en ple funcionament i que “mai dorm”. Viscola Grup Constructor va haver de realitzar una curosa i detallada planificació de les feines. Això va permetre desenvolupar la seva tasca, sense afectar el dia a dia, mantenint els horaris i seguint les imposicions dels serveis hospitalaris que no es podien aturar.

Inauguració i Beneficis de la Nova Unitat Geriàtrica

La nova planta va ser inaugurada a mitjans de febrer de 2022 i va comptar amb el 100% d’ocupació dels usuaris de forma immediata. És una de les àrees més renovades i actuals de l’Hospital Dos de Maig. La nova Unitat Geriàtrica d’Aguts és una gran aportació per a la salut dels pacients i la millora dels serveis hospitalaris.

Gràcies a aquesta nova unitat, molts pacients podran gaudir d’una atenció més personalitzada i adaptada a les seves necessitats. I això ajudarà a millorar la seva qualitat de vida. Viscola Grup Constructor ha demostrat la seva capacitat per a planificar i construir edificis d’altes prestacions, adaptant-se a les necessitats dels clients i dels usuaris.

Tornar al Blog