A Viscola som especialistes en projectes hospitalaris

Viscola Grupo Constructor és una constructora especialitzada en projectes hospitalaris amb una àmplia experiència en la planificació i construcció d’equipaments sanitaris.

La nostra trajectòria al llarg dels anys recull tota mena d’experiències, des d’ampliacions d’hospitals  en funcionament a solucions constructives altament especialitzades com laboratoris, quiròfans i sales TAC, entre d’altres. Fruit de tot aquest treball, el nostre equip humà compta amb una provada solvència a l’hora de solucionar tota mena de reptes en aquest camp, treballant sota els criteris normatius més exigents.

Treballant en projectes destinats a la salut des de 2016

L’experiència de Viscola en projectes hospitalaris es remunta a l’any 2016, amb el projecte d’ampliació d’aules del centre universitari Tecnocampus – Àrea de Salut.

Aquest va significar un salt en la trajectòria de Viscola, no només pel volum d’obra, sinó per ser l’inici d’un camí en el sector sanitari que ens ha portat a treballar ens els darrers anys amb Hospitals com Sant Joan de Déu, Hospital Germans Tries i Pujol, La Vall d’Hebron, Hospital Oncològic de Bellvitge o Grup Quirón, entre d’altres.

El repte de treballar en projectes hospitalaris

Treballar en projectes d’ampliació i reforma d’equipaments hospitalaris exigeix habilitats i coneixements específics en construcció, organització i coordinació, per tal de respondre als requisits de qualitat, seguretat i coordinació en una instal·lació en funcionament. Això implica poder treballar amb els millor especialistes, col·laboradors, per tal d’assolir la qualitat i les fites necessàries, garantint en tot moment la seguretat, les condicions sanitàries i el millor funcionament de la Instal·lació.

La clau en aquesta tipologia d’obres és que l’empresa constructora tingui àmplia experiència, amb un historial provat en l’entrega de projectes hospitalaris d’alta qualitat, en els terminis establerts, aportant coneixements i experiència especialitzats per complir amb tots els estàndards normatius i de seguretat.

En aquesta línia, a Viscola oferim un servei global per poder fer-nos càrrec de qualsevol projecte hospitalari des del seu inici fins al lliurament final.

  • Desenvolupament de plans i cronogrames de projectes.
  • Elaboració i gestió de pressupostos per a projectes de construcció.
  • Coordinació amb arquitectes, enginyers, contractistes i altres parts interessades
  • Garantia del compliment de les normes i els reglaments de seguretat.
  • Gestió d’equips de construcció i contractistes.
  • Comunicació i informació amb el personal de l’hospital per assegurar que la feina de construcció no interromp l’atenció al pacient ni les operacions de l’hospital.

El futur de la construcció en el camp hospitalari

El futur de la construcció d’hospitals es veurà influenciat per diversos factors entre els que destacaríem nous avenços tecnològics, els canvis en els models d’atenció al pacient i l’evolució de les normatives i els codis de construcció.

Una tendència que s’espera que continuï és l’augment de l’ús de la tecnologia en la construcció d’hospitals, com ara el programari de modelització d’informació d’edificis (BIM), les simulacions de realitat virtual i altres eines avançades per al disseny, la planificació i la construcció. Aquestes tecnologies ajuden a millorar l’eficiència del projecte en global, detectant interferències, ajudant al disseny de les instal·lacions, reduint terminis, costos i millorant-ne la seguretat.

Una tendència de futur serà la construcció d’hospitals amb un model d’atenció centrada en el pacient. A mesura que els sistemes sanitaris continuen canviant cap aquest  enfocament, els hospitals s’hauran de dissenyar i construir de manera diferent. Caldrà incorporar espais més flexibles i adaptables que es puguin reconfigurar fàcilment per satisfer les necessitats canviants de les persones que tracten, instal·lacions que s’adaptin a onades d’ingressos, i que tinguin en compte l’envelliment de la població.

La sostenibilitat és una tendència clau que ja té un paper important en el futur de la construcció d’hospitals. Els hospitals són grans consumidors d’energia i recursos, i hi ha una pressió creixent per reduir la seva petjada ambiental. Això implica la incorporació de materials de construcció ecològics, de proximitat, la implantació de sistemes de certificació BREEAM,  l’ús de fonts d’energia renovables i el disseny d’hospitals amb sistemes i característiques d’eficiència energètica.

Els canvis en la normativa i els codis de construcció afectaran la construcció d’hospitals. Recentment, hem après que els hospitals s’han de dissenyar per suportar desastres naturals i altres emergències, com  les pandèmies.

El futur de la construcció d’hospitals estarà configurat per una combinació de factors tecnològics, socials i ambientals, així com per l’evolució de les normatives i els codis de construcció. A Viscola Grup Constructor estem atents a totes aquestes noves tendències oferint respostes solvents, eficients i rendibles als nostres clients.

Tornar al Blog