10 Llibres sobre arquitectura i construcció per regalar aquest Sant Jordi

Des de Viscola volem celebrar aquest Sant Jordi compartint amb vosaltres 10 llibres sobre arquitectura i construcció. Una selecció que va des de clàssics de l’arquitectura fins a il·lustracions infantils passant per novel·les i manuals il·lustrats.

Bona diada !

LA BUENA ONDA– PERE LEÓN

Vivim envoltats d’ones, algunes de la terra i altres generades per l’activitat humana. L’exposició a elles pot afectar la salut, des dels efectes immediats com insomni fins a riscos a llarg termini com càncer. Aquest llibre ofereix consells pràctics per protegir-se, alguns tan senzills que es poden aplicar immediatament. Un recurs essencial per gestionar l’exposició a les ones en el nostre entorn quotidià. Llegeix més.

L’ESPA PÚBLIC DE LA BARCELONA METROPOLITANA – INTERVENCIONS I CONVERSES 2018-2022

Descobreix 56 projectes que han canviat la cara de Barcelona a “L’espai públic de la Barcelona Metropolitana”. Explora les intervencions urbanes clau del 2018-2022. Una lectura essencial per a urbanistes i amants de la ciutat..  Llegeix més.

HISTORIA CRÍTICA DE LA ARQUITECTURA MODERNA – KENNETH FRAMPTON

La “Història crítica de l’arquitectura moderna” de Kenneth Frampton és un clàssic des de 1980. En la seva cinquena edició, l’autor explora l’evolució del Moviment Modern al segle XXI, destacant com els arquitectes aborden els contextos geogràfics, climàtics i culturals, així com la sostenibilitat i la forma cívica en els seus dissenys.  Llegeix més.

LA ARQUITECTURA DE LA FELICIDAD – ALAIN DE BOTTON

Un llibre publicat el 2006 i que ha esdevingut un èxit en vendes. El suec Alain de Botton ens mostra a través d’aquest llibre la influència que tenen els espais i edificis que ens envolten amb la felicitat humana.  Llegeix més.

ARQUITECTURA. FORMA, ESPACIO Y ORDEN – CHING, FRANCIS D. K.

Una introducció clàssica als principis arquitectònics. Amb exemples de tota època i cultura, explora la forma, l’espai i l’organització des dels elements primaris fins a les composicions més complexes. Amb il·lustracions meticuloses, ofereix una comprensió profunda dels fonaments de l’arquitectura, incloent-hi exemples com el teatre d’Epidauro i les obres de Wright i Le Corbusier.  Llegeix més.

VIVIR SIN TÓXICOS – ELISABET SILVESTRE

Una guia que revela com el teu entorn domèstic pot afectar la teva salut. Des de la il·luminació deficient fins als productes de neteja i cosmètics, aquest llibre ofereix solucions per a un estil de vida més saludable.  Llegeix més.

DESCOBRIM L’ARQUITECTURA – EDUARD ALTARRIBA I BERTA BARDÍ I MILÀ

Una proposta infantil recomanada per a nens i nenes de més de 9 anys que explica a través de diferents il·lustracions l’evolució de la civilització a través de la construcció, els materials utilitzats i diferents curiositats que envolten el sector.  Llegeix més.

UN, DOS, TRES, PICA PARET. UN RECORREGUT LÚDIC PER LA HISTÒRIA DE L’ARQUITECTURA – VERA GUARDIOLA, LUISA

Explora la història de l’arquitectura amb aquest llibre interactiu. Acompanya dos aventurers en un viatge en nau pel temps, descobrint monuments emblemàtics i jugant. Una experiència educativa i divertida tant pels més petits com pels més grans.  Llegeix més.

BREVE HISTORIA DE LA ARQUITECTURA – SUSIE HODGE

Ofereix una visió concisa i completa del desenvolupament de l’arquitectura al llarg del temps. Explora els estils, edificis, elements i materials clau, presentant edificis emblemàtics i explicant les tècniques i materials utilitzats en la seva construcció.  Llegeix més.

ARQUITECTURA Y ABSTRACCIÓN – PIER VITTORIO AURELI

Un llibre innovador que redefineix la abstracció a l’arquitectura com a conseqüència de les condicions materials de construcció. Descobreix com aquesta abstracció reflecteix les divisions socials i econòmiques. Essencial per comprendre com la arquitectura s’entrellaça amb el capitalisme.. Llegeix més.